jueves, 29 de diciembre de 2011

Napoleon

Sí, ja torn a estar posant-te coses de sociasls. Es que sempre ens està mandant coses! :S Bé aquí veuras alguna informació variada sobre Napoleón i uns mapes de les seves conquestes. Aquesta vegada està en català, perque...1) Em feia vessa tornar a posar-ho en anglés i 2) Ho vaig oblidar xD :

Conquestes napoleòniques


Mapa de l'anys 1812


Congrés de Viena
El Congrés de Viena fou una conferència entre ambaixadors de les majors potències d'Europa que va ser presidit per l'estadista austríac Klemens Wenzel von Metternich. Va tenir lloc a Viena (Àustria), de l'1 d'octubre de 1814 al 9 de juny de 1815. El seu propòsit era redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica Francesa i intentar controlar i eliminar les revolucions liberals que es pogueren produir mitjançant l'establiment de tot un seguit de monarquies absolutes arreu d'Europa. Així, després d'aquest congrés, Europa estava dividida i governada per monarques absoluts que reprimiren qualsevol rebel·lió liberal (tot i que no per molt de temps). Aquest període de regressió es considera que finalitza amb la Revolució de 1848.

Santa Aliança
La Santa Aliança fou un acord internacional de tres països (Àustria, Prússia i Rússia), els quals es varen comprometre a ajudar-se en cas de revolucions liberals



No hay comentarios:

Publicar un comentario