jueves, 29 de diciembre de 2011

Napoleon

Sí, ja torn a estar posant-te coses de sociasls. Es que sempre ens està mandant coses! :S Bé aquí veuras alguna informació variada sobre Napoleón i uns mapes de les seves conquestes. Aquesta vegada està en català, perque...1) Em feia vessa tornar a posar-ho en anglés i 2) Ho vaig oblidar xD :

Conquestes napoleòniques


Mapa de l'anys 1812


Congrés de Viena
El Congrés de Viena fou una conferència entre ambaixadors de les majors potències d'Europa que va ser presidit per l'estadista austríac Klemens Wenzel von Metternich. Va tenir lloc a Viena (Àustria), de l'1 d'octubre de 1814 al 9 de juny de 1815. El seu propòsit era redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica Francesa i intentar controlar i eliminar les revolucions liberals que es pogueren produir mitjançant l'establiment de tot un seguit de monarquies absolutes arreu d'Europa. Així, després d'aquest congrés, Europa estava dividida i governada per monarques absoluts que reprimiren qualsevol rebel·lió liberal (tot i que no per molt de temps). Aquest període de regressió es considera que finalitza amb la Revolució de 1848.

Santa Aliança
La Santa Aliança fou un acord internacional de tres països (Àustria, Prússia i Rússia), els quals es varen comprometre a ajudar-se en cas de revolucions liberals



Socials ballooning

Hola! Mira aquí et pos una informació que vaig cercar sobre el glogo aerostático. També t'adjunt les fotos. Una cosa, com pots veure, está en anglés, pero com ja saps que jo estudii socials en anglés...no ho sabies? Ups...idó ara ja ho saps.

The Ballooning
The history of the ballooning starts in the end of the 18 century, in France. The Montgolfier brother’s were the firsts to build a paper balloon. They had the idea when they were sit in front of the fire. They observe that the smoke rises, and thought that the hot air is lighter than the cold air, and it ups. Then they decided to create a machine for fly.
Using a gas lighter than the air, they got that the balloon up 500 meters. The next year, in 1783, they did a demonstration in Versalles’s Palace, putting a basket for the balloon, and put a sheep, a chicken and a duck. In 1873 Pilâtre de Rozier and Arlandes, up 1000meters in 25 minutes. Their balloon, had a wicker basket with Wood and fire, for have hot air in the balloon.  

Ebook ètica

Buff! Si t'hagués t eposar totes les activitats que hem fet d'ètica...no acabaria mai! Pero el professo ens va dir ue en fessim un ebook, una cosa molt rara, i he reunit totes les activitats en un pdf que...no sé com podrás veure...bé..i si et pos el link de dropbox? ...espera, ara  ho miro...Ja esá! prova de seguir aquest link i podrás veure el meu ebook! Segur que t'encanta!

Ebook

Tracy dialogue

Hello! Bé aquí t'adjunto un diàleg que ens va manar al professora (i tutora) d'anglès. L'he fet juntament amb la meva amiga Alba. Ens haguessim pogut esforçar més, però opino que està bastant bé:

DIALOGE
(Scott and Tracy are in their house. Scott is sit down in the sofa and Tracy in the chair)
Tracy- Hello, how such in your work?
Scott- Why are you asking me?
Tracy- Well, I only was worry for you, because we discuss a lot and I don’t know why.
Scott- I don’t have any problem.
Tracy- Yes, I think that you are hiding something. You can explain me what are you happen, insurance that we can arrange it.
Scott- No, I’m sure that you can’t understand me, I do something horrible.
Tracy- It can’t be so horrible.
Scott- Remember you that we have a strong discussion and I go to cafe?
Tracy- Yes, I know.
Scott- So… I go to the cafe with Sharon and…
Tracy- And what??
Scott- I was sad I said to Sharon… and we finished in her bed…
Tracy- What?!
Scott- I’m sorry.
Tracy- Go out.
Scott- Now I know that I really love you.
Tracy- You don’t love me, I hate you.
Scott- Excuse me, please we can arrange it.
Tracy- No Scott, we can’t. I’m very sad. I need think about this. I had a good notice, but after that I don’t know if it’s a good notice…
Scott- Tell me, tell me please.
Tracy- I hope a baby of us.

Esquema renaixença

Hoola! Fa un munt que no t'escrivia! Pero bé, faig el que puc, tenc que ocupar- me de l'altre blog, que e més important que aquest (em sap, greu, peoò es la veritat) i no tinc gaire temps. Avui he decidit actualitzarme :D Aquí veuras l'esquema sobre la renaixença (no renaixement) Esper que et sigui útil! :

jueves, 1 de diciembre de 2011

Esquema de la decadència

Hola! Com va tot? ja torno a ser aquí, només feia uns minuts que no parlàvem, però no importa. Sí, com veus et xerro ara amb català. Realment es el meu idioma, encara que des de el principi vaig començar en castelà he decidit canviar al català, ja que m'hi sento més comode a l'horà d'escriure. Bé, aquí tens l'esquema de català sobre la decadència:

Hello!

Hola, querido diario. Como te va todo? Aquí estoy yo de nuevo, (o casi, poruqe tengo tanto sueño que solo estoy la mitad) dispuesta a mostrarte los nuevos trabajos que he hecho. Seguro que te gustaran. Para empezar, en esta entrada, te voy a mostrar La actividad sobre Tintín (un cómic que estuvo muy bien) que nos mandó la profesora de catalá. Mi cómic se llamaba "Tintín i el tresor de Rackham el Roig", libro que es la continuación de "Tintín i el secret de l'unicorn". Aquí tienes las actividades.

1) Explica l’argument del llibre que has llegit.

 Aquest llibre es la continuació de “El secret de l’Unicorn” on Tintín, el capità Haddock, els germans Dupontd i Silvestre Tornassol van en vaixell fins el lloc on creuen que es troba l’Unicorn, el vaixell de Rackham el Roig, per trobar-hi el seu tresor. Com no troben res, cerquen a  l’illa, sense resultat. Finalment en tornar a terra, descobreixen gràcies a uns pergamins, que el tresor està amagat a una estàtua del castell del Molins de Dalt, el qual el capità Haddock compra amb els diners del professor Tornassol.


2) Anomena els personatges principals i secundaris.

Els personatges principals són: Tintín, Capità Haddock, Silvestre Tornassol, Milú, Dupond i Dupont
Els personatges secundaris són: Quimet i Alfons.


3) Fes una llista dels insults del capità Haddock.


Llamps i trons
Tou
Cretí

Mil milions de llamps i trons
Bèstia
Estaquirots

Tanoca
Gallineta
Espantaocells

Hereus de sucre candi
Borinot
Vatua el món

Galifardeu
Gratapalles
Orangutans
Talós
Tros de quòniam
Calces tristes
Mastegatatxes
Carnestoltes
Mil milions de mil milions
de llamps i trons
Setciències de paller
Llamp de rellamp
de gamarusos
Llamp de llamp de rellamp
Pirates d’aiguamoll
Trixeraires
Calçasses
Maleït
Poca-vergonya
Bandits
Galifardeus

Malviatge
Mones pelades
Capsigranys

Miserable
Culvermells
Ximple

Mil llamps
Micos filosos
Dimoni

Mal llamp
Macacos
Pirata de Bassiol

Analfabet
Saltimbanquis
Mala negada




4) Esbrina qui era l’autor i a quina època va escriure el volum que has triat. Després, digues si hi ha alguna referència al context històric de l’època.

L’autor era Georges Remi, conegut pel pseudònim d’Hergé. Va escriure aquest volum durant una època en la qual Bèlgica estava ocupada pels alemanys. Durant aquesta època, va escriure obres sense contingut ideològic, degut al control alemany.